Gård Most er en fantastisk æblemost af solmodne, danske æbler. Æblerne er fra selekterede gårde og nøje udvalgt af vores erfarne mostmester, og ikke andre end saftige æbler med et højt indhold af naturligt frugtsukker slipper gennem nåleøjet.

Vores mostmester sammensætter typisk Gård Most af 2-4 æblesorter. Kun på den måde kan han skabe en harmonisk og nuanceret æblemost med stor fylde, friskhed og sødme. Ja, det er faktisk lidt af en kunst, og processen starter forfra hver gang.

Hver aftapning er nemlig helt unik. Gård Most er et udtryk for mostmesterens valg og sammensætning af æblesorter, et udtryk for æblernes naturlige smag – og i sidste ende – er mosten et udtryk for den gård, det sted, den muld, hvor æbletræerne vokser.

Gård Most adskiller sig væsentligt fra æblejuice: Vi fremstiller Gård Most ved koldpresning, og uden anvendelse af enzymer. Vi pasteuriserer desuden ved lavest mulig temperatur, både for at mosten kan holde sig, men også fordi den lave temperatur gør, at vi undgår en kogt smag. Vi tilsætter selvfølgelig ikke sukker eller konserveringsmidler, for så må vi ikke kalde det most. Ved denne procedure får vi en relativt mindre mængde most, men også en meget høj kvalitet.

Almindelig æblejuice fremstilles ved at partere æblerne, varme dem op til tæt ved kogepunktet og derefter tilsætte enzymer inden presningen. Saften koncentreres og spædes senere op med vand, og der tilsættes evt. ekstra aroma. Denne procedure giver et meget højt udbytte, men også en ringere smag.

Gård Mosten er ufiltreret og sælges i flasker og bag-in-box (bib). Denne most indeholder lidt frugtkød fra æblerne, og skal omrystes før brug.

Æblemosteriet ønsker god fornøjelse.

Du kan bestille Gård Most hos GASA NORD GRØNT på
tlf. 8930 1500.